Welkom

Uw wereldwijde laboratorium voor preklinisch onderzoek en testen

Toxikon is een toonaangevende organisatie voor preklinisch onderzoek (contract research organisation, CRO) die in vivo, in vitro en analytische testdiensten aanbiedt voor de farmaceutische industrie, biotechnologiebedrijven en fabrikanten van medische hulpmiddelen. We helpen onze klanten om goedkeuring te verkrijgen voor hun producten, zodat ze die snel op de markt kunnen brengen. Met ruim 1.200 klanten in meer dan 75 landen over hele wereld zijn we actief in de gehele lifescience sector.

Preklinisch onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van lifescience producten

Toxikon biedt een uitgebreid pakket testdiensten aan voor alle stadia van de productontwikkeling, van concept tot eindproduct. Dankzij ons dedicated laboratoriummanagement en onze faciliteiten van wereldklasse, voldoet ons werk aan de hoogste standaarden, in overeenstemming met de GxP-eisen. Ons team beschikt over tientallen jaren ervaring en werkt met u samen alsof ze zelf deel uitmaken van uw bedrijf. Onze medewerkers ondersteunen u bij:

 • ontwikkeling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen te faciliteren
 • de productveiligheid en werkzaamheid te bevestigen
 • aan wettelijke eisen te voldoen, en
 • het hoogst mogelijke niveau van laboratoriumkwaliteitscontrole in stand te houden.

Onafhankelijke waarborg van kwaliteit en uitmuntendheid

Als een marktleider beschikt Toxikon over accreditaties van onafhankelijke derde partijen, zoals overheids- en branche-instanties, die ons streven naar kwaliteit en uitmuntendheid bevestigen. We beschikken over alle toepasselijke certificeringen, registraties en accreditaties om aan de wereldwijde laboratoriumcertificerings- en onderzoekseisen te voldoen.

Uw ontdekkingen omzetten in herstel voor patiënten

Toxikon is een betrouwbare partner voor lifescience-ondernemingen, die als een gekwalificeerde externe partij kan vaststellen of medische producten naar verwachting zullen presteren – met een minimaal risico op bijwerkingen. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van FDA-inspecties en aanvaardbaarheid van gegevens, kunnen onze klanten vertrouwen op onze geloofwaardigheid en data-integriteit.

We zijn er trots op dat we een belangrijke en unieke rol spelen in het ontwikkelingsproces van innovatieve medicijnen: van concept, via R&D/veiligheidstesten, naar klinische studies en goedkeuring, productie en commercialisatie en uiteindelijk levering aan de consument. Wij geven net zoveel om uw producten – en de levens veranderende uitkomsten die ze kunnen bieden – als u.

Gekwalificeerd en gecertificeerd voor uitzonderlijk biotechnologisch productonderzoek

Met meer dan 40 jaar uitgebreide en gedegen ervaring kennen we de weg in het dynamische regelgevingslandschap. Daarbij beschikken we over de juiste kennis en technische vaardigheden om de veiligheid en werkzaamheid aan te tonen, waardoor we de resultaten kunnen leveren die u nodig hebt om goedkeuring te verkrijgen voor uw producten.

Toxikon is geaccrediteerd volgens ISO/IEC 17025, een uitgebreide reeks normen die onze competentie als testlaboratorium bevestigt. Onze werkzaamheden zijn onderworpen aan een streng kwaliteitsmanagementsysteem, zodat u altijd kunt vertrouwen op de gegevens die we leveren ter ondersteuning van uw producten.

Bovendien zijn we geregistreerd bij de United States Food and Drug Administration en het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn voor geneesmiddel- en medische testen – en zijn we aantoonbaar succesvol bij het indienen van goedkeuringsaanvragen bij deze instanties en het oplossen van eventuele geschillen.

Toxikon is een van de weinige testfaciliteiten met dusdanig uitgebreide mogelijkheden, dat alle testen door onszelf worden uitgevoerd en verdedigd; er wordt dus niets uitbesteed aan derden.

 • ISO / IEC 17025-accreditatie
 • Registratie bij het United States Department of Agriculture (USDA)
 • Registratie nr. 1220528 bij de United States Food and Drug Administration (FDA)
 • Accreditatie van de American Association for Accreditation of Laboratory Animal Care (AAALAC)
 • D16-00139 (A3223-01) van het United States Department of Health and Human Services, National Institutes of Health, Office of Laboratory Animal Welfare (OLAW).

Onze medewerkers en faciliteiten kunnen alle bedrijven ondersteunen – van startups tot gevestigde ondernemingen

Toxikon heeft honderden wetenschappers, onderzoeks-, kwaliteits- en backofficemedewerkers in dienst, zodat we een ‘one-stop center of excellence’ vormen dat productontwikkeling en testeisen ondersteunt. Alle testprogramma’s worden door onszelf, in onze eigen faciliteiten, uitgevoerd.

Onze gerenommeerde wetenschappers zijn niet alleen volledig op de hoogte van alle testeisen die gesteld worden aan medische hulpmiddelen en farmaceutische producten – ze helpen zelfs bij de totstandkoming ervan. Belangrijke medewerkers van Toxikon leveren een bijdrage aan de professionele panels en organisaties die de best practices van de branche bepalen en invloed hebben op wet- en regelgeving.

De onderzoeksleiders, wetenschappers en technici die aan uw testprogramma’s werken, hebben toegang tot de meest actuele en doeltreffende methoden, uitgevoerd onder toezicht van vooraanstaande professionals uit de branche. Onze wetenschappers kennen de uitdagingen waarmee ontwikkelaars rond productgoedkeuring geconfronteerd worden en zijn zeer goed in staat u door het dynamische regelgevingslandschap te loodsen.

Voor de meest uiteenlopende projecten van bedrijven van welke omvang dan ook, kunnen wij testprogramma’s creëren die aan uw eisen voldoen en betrouwbare resultaten leveren – op tijd en binnen budget.

Toxikon streeft naar uitmuntendheid

Onze beloftes:

 • het hoogste niveau van dienstverlening op het gebied van kwaliteitstesten in de branche
 • snelle en goede service, uitgevoerd door deskundig en hoogopgeleid personeel
 • we denken mee bij speciale projectbehoeften en voor elk onderzoek stemmen we de diensten nauwkeurig af
 • efficiënt onderzoek, op tijd en naar tevredenheid van de financierder
 • nieuwe diensten die de actuele regelgeving weerspiegelen en de beste methodes en praktijken volgen, gebruik makend van de huidige technologie
 • snelle, adequate en constructieve reacties op verzoeken, op een manier die uw outsourcingervaring zal verbeteren
 • een ervaring die u stimuleert om uw partnerschap met Toxikon een vervolg te geven.

Vanuit Boston ondersteunen we sponsors over de hele wereld

Hoewel Toxikon haar roots heeft in de biotechnologiehub van Boston-Cambridge, bieden we onze diensten niet alleen aan in New England, maar in heel Noord-Amerika en daarbuiten. We hebben succesvolle sponsorrelaties in meer dan 75 landen over de hele wereld.

Naast ons primaire laboratorium in de regio Boston (Massachusetts, VS) bieden onze accountmanagers wereldwijd gelokaliseerde adviezen en ondersteuning. Eén telefoontje of e-mail – meer hebben we niet nodig om een testprogramma op maat voor u te gaan ontwikkelen, dat erop gericht is om snelle wettelijke goedkeuring voor uw producten te verkrijgen.

Hoofdkantoor en laboratoriumfaciliteiten

Toxikon Corporation
15 Wiggins Avenue
Bedford, MA 01730
United States of America

(781) 275-3330
ww.toxikon.com
info@toxikon.com

Wereldwijde Business Centers

India & AsiaJapan
3B-16, Phoenix Paragon Plaza, LB SMarg, Kamani,
Kurla West, Mumbai 400070
India
Moriya Sangyo K.K.
3-36-7 Wada.Suginami-Ku
Tokyo, Japan 166-0012
+91 22 67535544
+91 22 49746028
+011 813 5306 6267
rajiv.desai@toxikon.comsangyo@morisan.com